Сб. Лип 27th, 2024

29.12.23

Ілля Томашевський

Масований обстріл. У ніч на 29 грудня росія запустила кілька груп “шахедів”, які атакували Україну. А вранці окупанти випустили майже всі види ракет, крім “калібрів”. Ворог поцілив у пологовий будинок, навчальні заклади, торгівельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки. А також комерційний склад й паркувальний майданчик. Звуки вибухів було чутно і на Рівненщині.

Це кадри влучання російської ракети у столичну багаповерхівку. Під час атаки працювали сили ППО, уламки ракет впали в різних районах міста. Відомо про трьох загиблих.

За оновленими даними вже 4 загиблих. Раніше мер Києва повідомив, що 28 людей отримали травми, 25 з них шпиталізували до медзакладів міста.

А ось це Харків. Там пролунали щонайменше 20 вибухів. Місто, за попередніми даними, обстріляли двома видами ракет — С-300 та Х-22. Відомо про трьох загиблих та 13 поранених унаслідок атаки.

Дніпро. Зранку там пролунала серія вибухів. Унаслідок російської атаки зайнялась пожежа у торговельному центрі, понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля та пологовий будинок. За оновленими даними ОВА, п’ятеро людей загинули, ще 25 отримали поранення.

Пошуково-рятувальна операція триває.

В Одесі російські війська поцілили у житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури. Зокрема є влучання в будівлю школи, унаслідок якого одна людина загинула, семеро, серед яких дитина, травмувались. За останніми даними, загалом унаслідок російської атаки там загинули три людини, 15 — отримали поранення.

Львів та область уночі атакували дронами типу “Shahed”: у Львові зафіксували два влучання. У місті та області працювали сили ППО. Вранці Львів атакували ракетами: попередньо, влучили у житловий будинок. Також в одному з ліцеїв міста, ймовірно, унаслідок падіння уламків, зайнялась пожежа.

Через удари загинула одна людина. Пошкоджені близько десяти будинків, три школи та дитячий садок

10 ракетник ударів ворог завдав по Запоріжжю. У Запоріжжі внаслідок ракетної атаки загинули чотири людини, десять — отримали поранення. Руйнувань зазнали об’єкти цивільної інфраструктури. Під завалами можуть ще перебувати люди, тривають пошукові роботи.

А ось ці звуки чули жителі Рівненщини. За словами Рівненської ОВА вночі працювали сили ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що ворог випустив понад півтори сотні ракет та ударних дронів.

Станом 13:00 поліція повідомила про 18 людей, які загинули внаслідок ворожої атаки. Ще 132 поранених. Після масованих обстрілів у чотирьох областях є відключення світла. Із розрахунків “Економічної правди” за даними повітряних сил – Масована атака по Україні коштувала росії щонайменше 1,27 мільярдів доларів.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.