Пт. Вер 20th, 2024

Про це варто знати всім власникам котів

Зрозуміти, що кішка не дуже вас любить, може бути складно, адже поведінка тварин не завжди очевидна. Але є кілька ознак, які можуть вам розібратися.

Іде, коли ви приходите

Якщо ви заходите в кімнату, а кішка відразу виходить, уникаючи з вами контакту, може бути ознакою того, що кішка відчуває якийсь дискомфорт або невдоволення.  

Ховається від вас

Якщо ваша кішка починає ховатися під диваном або у шафі, коли ви поряд. Це не завжди означає, що щось не так з вами або з кішкою. Важливо дати їй простір і час, адже таке поведінка є частиною її інстинктів.

Приязний до всіх, крім вас

Якщо ваш кіт виявляє особливу привітність та лагідність до гостей і членів сім’ї, але відмовляється спілкуватися з вами, це може свідчити про те, що він на вас образився.

Шипить на вас

Коли кішка шипить на вас, це означає, що вона дуже засмучена або налякана. Шипіння – це чіткий знак того, що ваша кішка відчуває загрозу або роздратування і може бути готова до агресії.

Хвіст кішки розташований горизонтально

Якщо кішка тримає хвіст горизонтально, це може бути знаком тривоги, агресії або настороженості. Така позиція хвоста свідчить про те, що кішка відчуває небезпеку або непокоїться.

Дивиться на вас

Якщо вона пильно дивиться на вас, це може бути ознакою її тривоги або реакція на те, що ви зробили. Такі погляди часто свідчать про те, що кішка може бути роздратована чи нервова. Вплив на неї через дотики, покарання чи навіть спроби заспокоїти можуть лише посилити її стрес.

Кішка перевертається на спину

Коли ваша кішка перевертається на спину, це не завжди сигнал до погладжування. Часто це означає, що кіт відчуває дискомфорт або страх і хоче показати своє незадоволення.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.