Нд. Вер 8th, 2024

Дата: 17.01.2024 16:40

Кількість переглядів: 19


Вихованці костопільських закладів продовжують дивувати своїми досягненнями. 21-річна акробатка Соломія Веденєєва встановила рекорд України у номінації “Найбільша кількість віджимань від підлоги на трьох пальцях рук”. Дівчина зробила 29 віджимань за 30 секунд.

“Я поставила собі ціль – встановити рекорд Гіннеса. Зараз я встановила рекорд України і ми будемо його подавати далі. Серед чоловіків є рекорд віджимання і на двох пальцях. Але загалом серед жінок я перша встановила такий рекорд”, – розповідає рекордсменка Соломія Веденєєва.

Соломія нині навчається у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтв. А також виступає за контрактами в інших країнах. Свої найперші зайняття вона розпочала в цирковій студії КЗ “Центр дитячої та юнацької творчості” Костопільської міської ради. Тоді костопільчанці було всього три з половиною років.

“Вона прийшла дуже маленькою, була пластична і працьовита. Це вже другий рекорд в Соломії. І це дуже зворушливо для нашого закладу, адже ми бачимо, що наша праця і праця наших вихованців не є даремною”, – розповідає керівник циркової студії “Каскад” Людмила Грицюк.

2022 року Соломія Веденєєва встановила світовий рекорд у номінації “Найбільша кількість підйомів гантелей, виконаних з прогином спини назад”.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.