Ср. Жов 23rd, 2024

20 вересня Костопільська громада попрощалася зі своїм земляком, відданим патріотом України – Андрієм Кошкою. Герой захищав нашу державу від російської військової агресії практично з перших днів повномасштабного вторгнення на територію України.

Андрій Кошка боровся за волю і свободу нашої держави та щиро вірив у те, що Перемога вже скоро прийде на нашу землю. Вірив і віддав в ім’я цієї Перемоги найцінніше – життя. Молодший сержант, командир відділення зенітно-ракетного взводу військової частини А4030. Загинув захисник 14 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Оріхове Запорізької області. Під час артилерійського обстрілу отримав поранення несумісні з життям.

Вшанувати оборонця у Костополі прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. Чин похорону відбувся у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. По завершенню Героя провели пішою ходою до майдану Шевченка, де прощалася із ним громада. Поховали Захисника на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону. Вічна пам’ять!

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.