Сб. Лип 27th, 2024

Сучасні виклики та загрози у сфері протидії торгівлі людьми потребують мобілізації різноманітних ресурсів, налагодження міжвідомчої взаємодії, розвитку механізмів співпраці представників влади та інститутів громадянського суспільства. 07 вересня відбулась чергова робоча зустріч фахівців ГО “Центр “Чайка” у Костопільська міська рада.

В заході взяли участь заступник міського голови Андрій Ткачук, очільники та спеціалісти відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я, КУ “Центр надання соціальних послуг”, служби у справах дітей, управління освіти – члени координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми.

Під час зустрічі були обговорені питання реалізації на місцевому рівні Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, соціально-економічне життя і зайнятість в місцевій громаді, процеси міграції, соціалізація ВПО, вплив тривалого військового конфлікту та ситуація з виявленням осіб, постраждалих від торгівлі людьми та експлуатації, гендерно зумовленого насильства.

Подальша співпраця ГО “Чайка” з Костопільська громада включатиме підтримку у проведенні інформаційних кампаній з протидії торгівлі людьми для груп ризику(особливо для молоді) та проведенні спеціалізованих навчань для фахівців, активізацію роботи з виявлення і перенаправлення осіб, які постраждали від такого насильства, для надання їм адресної комплексної допомоги.

❗️ Проєкт “Посилення спроможності національного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у Рівненській області” впроваджується ГО Центр підтримки громадських ініціатив “Чайка” завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM – UN Migration, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.