Сб. Лип 27th, 2024

Він гідно захищав нашу країну від російського ворога, до останнього боровся за наше майбутнє. Війна забрала життя воїна Андрія Якимчука з Костополя. Про це повідомила пресслужба Костопільської міської ради.

За день до загибелі дружина востаннє чула голос Андрія. Перед тим як він разом із побратимами вирушив у бій в Курдюмівку.. Молодший сержант Якимчук Андрій Юрійович отримав поранення несумісні з життям. Він загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

“Побратими поважали Андрія за надійність. Андрій був надзвичайно доброю людиною, допомагав іншим, не шкодував нічого для інших. Побратими десять днів не могли забрати його тіло з поля бою, але ризикуючи власними життями, провели спецоперацію, аби ми гідно попрощатися…”, – розповідає дружина загиблого військового Марія Якимчук.

Андрій Якимчук народився у Костополі 26 червня 1988 року. Навчався в школі №4. Після закінчення навчання працював на будівництві бригадиром. Андрій з перших днів повномасштабного вторгнення не вагаючись став на захист рідної держави. 26 лютого 2022-го доєднався до лав ЗСУ. Служив командиром бойової машини, командиром механізованої роти. За період служби він побував у багатьох гарячих точках, де виявив мужність і сміливість.

“Андрій був дуже добрий, позитивний, він завжди усміхався. Всі, хто з ним були знайомі, знали його таким. Він наповнював день радістю. Андрій любив природу, мріяв жити біля лісу. Дуже любив свого сина, був чудовим чоловіком та батьком”, – розповідає Марія Якимчук.

У Героя залишилася дружина Марія та син Данило. Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким і рідним військового. Просимо жителів громади гідно зустріти загиблого та віддати йому шану.

Прощання відбудеться за графіком:

3 січня о 17:30 – в’їзд похоронного кортежу із загиблим Андрієм Якимчуком в село Лісопіль. Відбудеться заупокійна літія на вулиці Паркова, 3 (біля будинку в якому планував жити Андрій зі своєю сім’єю).
Після літії похоронний кортеж вирушить в місто Костопіль. о 18:00 – в’їзд похоронного кортежу (вул. Кирило-Мефодіївська 8, квартира 8.)

Прощання з Андрієм Якимчуком відбудеться 4 січня:
12:30– заупокійна літія в його домівці (вул. Кирило-Мефодіївська 8, квартира 8.)
13:00– чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.
По завершенню у храмі чину поховання відбудеться піша хода до Майдану Шевченка. Поховають військового на «Новому» кладовищі м.Костопіль поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

Нагадаємо, що в день жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування. 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.