Вт. Кві 30th, 2024

Під час засідання позачергової сесії Костопільської міської ради затвердили субвенцію із держбюджету на купівлю квартир для трьох «пільговиків».

Засідання відбулося 11 серпня, повідомляють у міськраді.

Кошти обіцяють відправити на спеціальні рахунки отримувачів найближчим часом.

Костопільська громада отримала 5,9 мільйона гривень субвенції. Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, ці кошти повинні використати на купівлю житла для людей, які належать до пільгових категорій. Цього разу квартири придбають трьом людям, які перебували у черзі: двоє ветеранів-афганців та дружина загиблого учасника АТО.

Також у Костопільській міській раді додають, що чергу на отримання грошової компенсації формує Департамент соціальної політики. Кошти отримують в порядку надання субвенції від держави. Зазначають, що останні два роки її не надавали.

Нагадаємо, що кількома днями раніше голова Рівненської ОВА Віталій Коваль опублікував допис, у якому обурився бездіяльністю костопільської влади щодо розподілу субвенції. Посадовець зазначив, що ще в червні з області в громади направили цільові кошти від держави на купівлю житла для воїнів-інтернаціоналістів.

Окрім Костополя, субвенція надійшла на рахунки Млинівської та Рівненської громад. В той час, коли дві останні тергромади розподілили гроші між отримувачами, костопільчани затягували з рішенням.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.