Пн. Жов 21st, 2024

Хоч свій генетичний внесок роблять обоє батьків, деякі особливості передаються тільки від батька доньці

До появи малюка світ однаково причетні і мама, і тато. І дитина успадковує генетичну інформацію обох батьків. В процесі дорослішання малюка стає зрозуміло, чиї гени виявилися сильнішими. Але низка особливостей передається з високою ймовірністю по непрямій лінії. Від мами до сина та від батька до дочки.

Отже, ось кілька особливостей, які тата часто передають своїм донькам.

Розум

Сила розуму не передається по чоловічій лінії. Тому у великого композитора з дуже низькою ймовірністю народиться такий самий геніальний син. Інтелект передається від батька до дочки, щоправда, наполовину. Натомість онук чоловіка має повне право претендувати на всі 100% геніальності. Тому усі дідусі відіграють важливу роль. Але передають вони свої «знання» по непрямій лінії через дочок. 

Облисіння

Чоловіки одержують облисіння по материнській лінії. Тобто, якщо серед чоловіків-родичів була проблема з ранньою втратою волосся, варто її чекати. А батьки своєю чергою передають проблеми із волоссям своїм дочкам. Вони можуть мати ранню втрату густини волосся.

Характер сну 

Особливості сну та схильність до режиму дня вважаються спадковими особливостями. Чи буде дівчинка «совою» або «жайворонком» – залежить від її батька. Звичайно, дитину завжди можна перевчити під потрібний для неї режим, але через вроджену схильність це може бути нелегко. Передаються такі особливості, як чуйність під час сну і навіть пози.

Алергічні реакції 

Схильність до алергії в половині випадків зумовлена ​​генетичним спадком від батьків. Дівчатка можуть отримати від батьків не лише прояв алергії, а й багато рефлексів. Наприклад, вивчений генетиками світловий чхальний рефлекс (від яскравого сонця).



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.