Нд. Жов 20th, 2024

Популярне м’ясо не завжди несе користь здоров’ю

Курка один із найпопулярніших і доступних видів м’яса. Її цінують за невисоку вартість і багатий склад вітамінів та мікроелементів, що не поступається яловичині чи свинині. 

Найбільш небезпечною є шкірка. Вона містить велику кількість жиру та шкідливого холестерину, а корисні речовини в ній практично відсутні. До того ж у магазинах тушки курей можуть обробляти речовинами, що містять хлор, щоб надати їм свіжого вигляду. Тому рекомендується знімати шкіру з будь-якої частини курки, чи це грудка, стегна або крила.

Найменш корисною частиною є крила. У них майже немає м’яса, а переважають шкірка та кістки. Це означає, що в цій частині курятини майже немає корисних елементів.

Гомілки також несуть мало користі, оскільки складаються головним чином зі шкіри та кісток. Темне м’ясо гомілок містить вени, м’язи та жили, які важко перетравлюються і можуть викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом. У 100 г темного м’яса міститься понад 8 г жиру і всього 19,7 г білка.

Крім того, стегенця містять чималу кількість шкідливого холестерину, який може накопичуватися у судинах. Для людей, які мають проблеми з травленням, вживання стегон і гомілок може погіршити ситуацію. Висока концентрація холестерину та жиру в цьому м’ясі може створити додаткове навантаження на шлунок та кишківник. В результаті їжа може перетравлюватися повільніше, викликаючи почуття тяжкості, дискомфорту та провокуючи подальші проблеми із травною системою.

Найнебезпечнішою частиною курки є її внутрішні органи. Вони найбільш уразливі для паразитів та хімічних речовин, якими може бути забруднена курка.

Особливо шкідливими вважаються курячі легені, які можуть містити бактерії, такі як лістерії, які важко знищити навіть при термічній обробці.

Також небажаною частиною вважається гузка, хвостова клиноподібна частина кишківника.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.