Чт. Вер 19th, 2024

Без нічого, президент-утікач свою «першу леді» не залишив

Людмила Янукович, колишня перша леді України, після втечі її чоловіка Віктора Януковича у 2014 році відійшла від публічного життя. Про її місцеперебування було мало відомо протягом останніх років.

Де зараз живе Людмила Янукович

Після втечі Януковича з України Людмила Янукович оселилася в анексованому Криму.

Попри скромну назву, цей маєток є елітною садибою на площі 1,2 гектара з власним пляжем, триповерховою віллою, спа-центром та іншими зручностями і знаходиться у курортному селищі Відрадне.

 

Територія оточена посадками кипарисів і сосен, та перекрита масивними воротами, що забезпечує приватність.

Її новою домівкою став родинний маєток у Великій Ялті, який раніше в оточенні Януковича називали «чайним будиночком».

Хоча раніше Людмила Янукович вважала цей маєток надто розкішним і пафосним, після подій 2014 року вона була змушена задовольнятися тим, що отримала.

Зараз вона веде усамітнений спосіб життя, далеко від публічних подій і журналістів, а сам маєток перебуває під охороною.

Селище Відрадне. Цей населений пункт розташований на самому березі моря між селищами Масандра, Нікіта і власне Ялтою.

Згідно з даними Радіо Свобода, право власності на будинок оформлено на фірму, близьку до колишнього міністра оборони Павла Лебедєва та ветеранів спецслужб, що пов’язує її з колишніми союзниками Януковича.

Чим займається Людмила Янукович зараз

Окрім маєтку в Криму, Людмила Янукович, за неофіційними даними, має власний бізнес у Севастополі. Через систему посередників вона, ймовірно, володіє мережею елітних продуктових супермаркетів під назвою «Меркурій».

Ця мережа відзначилася тим, що змогла обійти російські санкції, торгуючи продуктами з Європи, зокрема французькими сирами та іспанськими м’ясними делікатесами, попри заборону.

 

Хоча митні органи кілька разів вилучали заборонені товари, незабаром вони знову з’являлися на полицях магазинів.

 

Вхід у севастопольський супермаркет, яким, як припускають, володіє Людмила Янукович

ЗМІ зазначають, що попри те, що структура власності мережі нагадує схему володіння маєтком у Криму, прямих доказів того, що Людмила Янукович є власницею магазинів, немає. Самі ж представники торговельної мережі відмовляються коментувати це питання.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.