Пт. Вер 20th, 2024

Після стрілянини та загибелі двох жінок

Резонансна стрілянина під Збаражем продовжує перебувати у центрі уваги.

Як пише місцеве видання 20 хвилин,

Тут, у Доброводах, де 15 серпня військовий з місцевої частини розстріляв двох мешканок та ще поранив чотирьох людей, село вийшло на протест.

 

Мешканці села хочуть домогтися у місцевої та районної влади виселити військову частину, яка дислокується буквально в центрі села.

При цьому люди наголошують, що вдячні всім військовим, і взагалі ще від початку повномасштабного вторгнення – всі тут працюють для армії та допомагають військовим. Більше того, майже у кожній родині тут хтось служить.

Вони не можуть зрозуміти одного – чому люди зі зброєю перебувають практично поруч зі школою і садочком.

На зустріч з місцевими мешканцями прийшли депутати, заступник міського голови Збаража Володимир Богачук, сільський староста та представники частини.

Було чимало і поліції та представники поліції переговорів, адже емоції людей, які втратили близьких і хвилюються за свої життя і безпеку дітей.

На зустрічі з мешканцями представник військової частини повідомив, що підозрюваний у стрілянині та вбивствах С.К. пройшов ВЛК і медики виявили його придатним до військової служби.

Того дня поводився абсолютно нормально, заступив в наряд, тому був зі зброєю.

 

Перед тим до нього приїхали дружина з дітьми, які перебували у Польщі.

Володимир Богачук, заступник голови Збаразької ОТГ, повідомив, що питання виноситимуть на засідання Ради оборони області.

На території школи не має бути військової частини і людей зі зброєю, сказав депутат Збаразької міськради і мешканець села Назар Мирон.

Зараз очільник ОТГ Роман Полікровський на лікарняному. Коли повернеться на роботу, збори мешканців організують вдруге.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.