Сб. Вер 28th, 2024

Згодом його можна буде помітити в різних країнах Європи

Знак «P-33» попереджає водіїв про небезпеку / Колаж: Главред

На дорогах Європи впровадили новий дорожній знак «Р-33». На ньому можна помітити символ чорного автомобіля, що зникає в нерівних лініях символу на білому тлі. Як пояснюють експерти SGM Legal Spain, знак «Р-33» попереджає водіїв про небезпеку через обмежену видимість на місцевості, що може бути пов’язана з погодними явищами (туман, дощ, сніг), димом тощо.

Поки що знак «Р-33» впровадили тільки в Іспанії. Однак згодом його можна буде помітити і в інших країнах Європи. Його основна мета – покращити безпеку на дорогах, особливо в гірських районах, де часто є обмежена видимість через туман або дощ.

Якщо водій побачить цей знак, йому рекомендується бути особливо уважними, включити ближнє або протитуманне світло фар та дотримуватися безпечної швидкості.

Поки що Україна не має аналогів іспанського дорожнього знака «Р-33». Однак варто зважати, що і на українських дорогах існує безліч інших знаків, які попереджають про різні види небезпеки. Наприклад, такі як погане покриття, нерівності, вибоїни та інші.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.