Сб. Лип 27th, 2024

Фото ілюстративне

33-річного чоловіка засуджено за повторну крадіжку, поєднану з проникненням у житло, в умовах воєнного стану та за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 369 КК України).

Згідно з вироком Млинівського районного суду йому призначено покарання за сукупністю злочинів у вигляді 5 років позбавлення волі.

Обвинувачений, раніше судимий за вчинення умисних корисливих злочинів, у липні 2023 року заліз у будинок жительки с. Ужинець, Дубенського району та вкрав у неї ювелірні вироби із золота – обручку, каблучку, кулон, ланцюжок та грошові кошти, чим спричинив шкоду на майже 56 тис. грн.

Крім того, чоловік, під час досудового розслідування, аби уникнути відповідальності за вчинення правопорушення, запропонував старшому слідчому слідчого відділення поліції 50 000 гривень хабаря за закриття кримінального провадження. Правоохоронці належним чином задокументували цю пропозицію і чоловікові довелось відповідати ще й за надання неправомірної вигоди.

В ході судового розгляду обвинувачений визнав свою вину у повному обсязі.

На даний час вирок суду законної сили не набрав.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Дубенської окружної прокуратури.

Читайте також: Чекав на прихід рф: У Рівному за матеріалами СБУ судитимуть прихильника «спецоперації»

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.