Сб. Лип 27th, 2024

09.02.24

Ольга Данілюк, Павло Стецюк

Пішов добровольцем на фронт та тричі тікав від смерті. Мова йде про військового з Рівного, який на початку повномасштабного вторгнення пішов воювати, а у вересні того ж року загинув. Щоб пам’ять про Богдана жила не лише в серцях рідних та друзів, на стіні 22 ліцею відкрили йому меморіальну дошку. Як усе відбувалося, бачили наші журналісти.

На стіні рідного 22 ліцею у Рівному відкрили дошку пам’яті загиблого Героя Богдана Нікітіна. 29-річний молодший сержант не маючи військового досвіду, коли розпочалася повномасштабна війна добровольцем пішов на фронт.

Вдруге, за словами рідних, втекти від смерті Богдану вдалося на передовій, коли разом з побратимами потрапив під обстріл градів. Втретє коли потрапив під артилерійський обстріл. Він був настільки масовим, що військовий отримав контузію й опинився в лікарні. Коли ж підлікувався знову відправився до побратимів. У середині серпня Богдан приїхав до рідних у відпустку. Тоді ж вони бачили його востаннє.

Для побратимів він був надійною опорою та підтримкою.

Як привітного, доброго та завжди усміхненого хлопчика пам`ятає Богдана і його перша вчителька.

У школі Богдан брав активну участь у всіх заходах. З дитинства любив спорт.

Після завершення школи Богдан Нікітін здобув освіту кухаря. Працював у Рівному, а за тим вдосконалював свої вміння за кордоном — у закладах Чехії та Словаччини. Пандемія змусила його повернутися назад у Рівне. Власної сім`ї Богдан створити не встиг, проте дуже цього хотів.

Загинув Богдан Нікітін 14 вересня 2022 року на Донеччині. Того ж місяця з ним попрощалися у Рівному на Майдані Незалежності. Пам`ять про нього у вигляді меморіальної дошки житиме тепер і на стіні його рідної школи.

Читайте також: Загинули, виконуючи військовий обов’язок: у Рівному попрощалися одразу з двома захисниками (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.