Сб. Лип 27th, 2024

Чи готова область до можливих підтоплень

В перший тиждень літа Рівненщину накрили грози та сильні дощі.

Через велику кількість опадів у селі Синів на Гощанщині розлився став. Як повідомили у Telegram-каналі Рівне1283, вода затопила місцеву дорогу.

На щастя, великих підтоплень господарств не було. Як повідомив Радіо Трек керівник пресслужби ГУ ДСНС в Рівненській області Дмитро Мельник, рятувальників краю не залучали до відкачування води через опади. Однак він додав, що негода повалила чимало дерев. Йдеться про вулиці Кавказьку, Кобзарську, Котляревського та Світличну. 

Заступник директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Віталій Демидов розповів, що ще в березні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили плани дій щодо підготовки до можливих підтоплень під час паводків та повеней.

Регіональний офіс водних ресурсів у області розробив прогнози щодо можливого затоплення будівель повеневими і паводковими водами річок Горинь та Стир в населених пунктах Дубровицької та Зарічненської територіальних громад, річки Ікви у Дубні, Случа в населених пунктах Дубровицької та Сарненської територіальних громад та річки Прип’ять в населених пунктах Зарічненської територіальної громади.

Матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Рівненській області є.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.