Сб. Лип 27th, 2024

30.01.24

Владислав Стецюк, Володимир Захаров, Валентин Злиденний

На Рівненщині 11-класниця бере участь у міжнародному проєкті по допомозі Україні. Школярка подала заявку на участь у проєкті Массачусетського університету і стала однією з 20 учасників, які поїхали у Барселону. В Олександрійському ліцеї своєю ученицею пишаються. Дівчина здобуває перемоги в олімпіадах з різних предметів. Хто вона, далі у сюжеті.

Це 11-тикласниця Дарина Антонюк. Дівчина нещодавно взяла участь в обласному етапі олімпіади з біології. Учениця зайняла 2 місце, тому проходить на Всеукраїнський етап. Уторік Дарина зайняла перше місце серед учнів усієї України. Нині, хоче повторити успіх.

Дарині вдається досягти успіху не лише в біології. З правознавства, історії, англійської мови та з багатьох інших предметів дівчина займає перші та призові місця.

Влітку 2023 року дівчина подала заявку на участь у проєкті Массачусетського університету. Дарина стала однією з 20 учасників, які поїхали у Барселону. Нині проходить курси, а влітку вирушить знову до Іспанії. Там дівчина має створити проєкт по допомозі Україні.

Дарина має безліч захоплень, починаючи з гри на гітарі закінчуючи переглядом автомобільних перегонів Формула-1. Каже, така кількість захоплень дає змогу легко справлятися з труднощами. Також перед нею відкривається великий спектр вибору майбутньої професії.

У Олександрійському ліцеї ученицею пишаються. Вчителі кажуть, дівчина надзвичайно обдарована.

Директор ліцею Володимир Федорась каже, в навчальному закладі багато учнів з високими досягненнями. Та особливо відзначає Дарину як унікальну дитину.

Нині, Дарина Антонюк готується до Всеукраїнського етапу олімпіад з української мови та біології. Дівчинка ділиться, не боїться нових викликів та буде йти до своєї мети.

Читайте також: Щеплення дорослих: який захист українцям варто оновити

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.