Сб. Лип 27th, 2024

За незаконну реалізацію тютюнових виробів поліцейські Рівненщини склали 143 адмінматеріали.

Під час проведення превентивних заходів із протидії незаконному обігу підакцизних товарів працівники поліції блоку превенції терпідрозділів ГУНП спільно з працівниками УСР області впродовж місяця перевірили 2578 місць реалізації тютюнових виробів у населених пунктах області.

За результатами рейдів із незаконного обігу вилучено 12 291 пачку цигарок, 0,3 кг сировини тютюну, 184 електронних сигарет та 175 флаконів з нікотиновмісною рідиною.

За порушення правил торгівлі тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що в них використовуються, за ст.156 КУпАП складено 128 протоколів, за порушення порядку провадження господарської діяльності за ст. 164 КУпАП — 13, а за зберігання, транспортування цигарок без марок акцизного податку встановленого зразка — 2.

Нагадаємо, за роздрібну або оптову торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку чи з підробленими марками передбачено накладення штрафу від 3400 до 10 200 гривень із конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від їх продажу.

Відпрацювання на території області тривають.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області. 

Читайте також: Потерпілий помер від побоїв у лікарні: поліцейські повідомили про підозру уродженцю Донеччини

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.