Сб. Лип 27th, 2024

12.02.24

Ольга Данілюк, Володимир Захаров, Валентин Злиденний

Активний учасник Євромайдану у 2014-му та доброволець у 2022-му. Рівне схилило голови перед Захисником України Валентином Данчуком. Військовий спершу служив на Рівненщині, а в січні цього року його перевели на Донеччину. Рятуючи двох побратимів чоловік загинув. Більше про Захисника, дивіться далі у сюжеті.

Сьогодні, 12 лютого, Рівне віддало шану Захиснику України Валентину Данчуку. Чоловік з перших днів великої війни пішов добровольцем на фронт.

Народився Валентин у селищі Квасилів. Там закінчив місцеву школу. Потому в Рівненському автотранспортному технікумі здобував фах автомеханіка. Коли ж завершив навчання пішов служити до Збройних сил України. Після строкової служби одружився та разом із дружиною виховував двох синів. Працював за спеціальністю.

Ще у 2014 році Валентин був активним учасником Євромайдану в Києві. Не зміг стояти осторонь і в лютому 2022.

Валентин Данчук загинув 6 лютого на Донеччині. При виконанні бойового завдання отримав травми несумісні із життям. Поховали його на кладовищі селища Квасилів.

Читайте також: На Донеччині обірвалося життя двох захисників з Рівненщини – один з них з квітня вважався зниклим безвісти

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.