Сб. Лип 27th, 2024

На Гощанщині запрацював «Університет третього віку».

 Про це повідомляють у Гощанській селищній раді.

Як зазначається, його відкрили на базі відділення соціальної допомоги терцентр соцпослуг. Для людей похилого віку та осіб з інвалідністю доступний факультет “Комунікаційних та інформаційних технологій”.

“Його головна мета – адаптація наших громадян старшого покоління до вимог сучасного життя, соціальна інтеграція та підвищення якості їхнього життя”, – йдеться у повідомленні.

За словами заступниці Гощанського селищного голови Олени Ткачук такий простір потрібен для того, щоб старші люди йшли в ногу з часом.

“Навички роботи з комп’ютером дозволять легко отримувати доступ до інформації, залишатися активними та пізнавати нові технології, розширити свій кругозір та знання”, – додає чиновниця.

На першому безкоштовному навчальному занятті, студенти поважного віку з особливим інтересом вивчали комп’ютерну грамотність. Вони не лише активно освоювали навички користування мишею та клавіатурою, але й вчилися знаходити потрібні файли та створювати документи.

У селищній раді додають, що у майбутньому планують розширити курси, включаючи оплату комунальних послуг онлайн та запис до лікаря через Інтернет.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.