Пн. Тра 13th, 2024

Фото СарниNews.City

Наймасштабніший проєкт сарненської художниці Іванни Жук розмістили на стінах Сарненської мистецької школи. Його протяжність близько 25 метрів, а площа – 70 метрів квадратних. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Над проєктом мисткиня працювала щоденно впродовж місяця. Художниця не приховує — робота була складною, але тепер, дивлячись на результат, вона відчуває велике задоволення.

Мене запросила керівниця Сарненської мистецької школи для створення цього муралу. Було нелегко втілювати його в життя. Особливо важко було рівномірно розмістити кожну деталь на такій великій площі так, щоб це було цілісне зображення без прогалин. За основу взяті ескізи київської художниці Ольги Костенко, — ділиться Іванна.

На стінописі поєднуються дві тематики: музичне мистецтво та Україна. Зображення з дрібних деталей та елементів органічно сплітаються в загальну картину. Таке мистецтво має назву doodle – йому характерні прості лінії та форми, які створюють “мультяшний” ефект та поєднуються в цілісну історію.

Ідея створити стінопис виникла ще декілька років тому, після реконструкції школи. Проте спочатку через пандемію, а потім через повномасштабну війну проєкт відтерміновували. Зрештою його таки вдалося втілити.

Читайте також: У білорусі перевіряють готовність своїх збройних сил – що кажуть у Генштабі України? (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.