Сб. Лип 27th, 2024

Повідомлення про автопригоду між селами Дроздинь та Старе Село колишнього Рокитнівського району надійшло на спецлінію 102 четвертого лютого близько 15:00 від медиків. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Поліцейські на місці події встановили, що 16-річний водій мотоцикла «Skybike Fury», житель села Старе Село, не впорався із керуванням, не вибрав безпечної швидкості руху, виїхав на узбіччя та допустив самопадіння.

Відомо, що неповнолітній перебував за кермом без мотошолома, у нього відсутнє посвідчення водія, а транспортний засіб, який незареєстрований в установленому законодавством порядку, належить старшому братові. Відповідно до освідування неповнолітній мотоцикліст був тверезий.

Попередньо внаслідок ДТП кермувальник двоколісного отримав незначні травми. Втім, наразі він перебуває у медзакладі, де проходить додаткове обстеження, після якого прийматиметься відповідне рішення.

Поліцейські провели також профілактичну бесіду із батьками 16-річного підлітка. Адже тільки торік на Рівненщині сталося 267 автопригод за участі дітей: 10 померли, 219 — травмувалися.

На мотоциклі, скутері та мопеді можна їздити з 16 років, на квадроциклі – з 18. Для цього необхідно пройти навчання, скласти іспити та отримати посвідчення водія відповідної категорії. Зокрема, посвідчення водія категорії А-1 можуть отримати особи, які досягли 16-річного віку, а категорії В-1 – по досягненні 18 років, – нагадують поліцейські.

Читайте також: Дубенські поліцейські викрили зловмисника, який підмінив на пошті товар

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.