Вт. Жов 1st, 2024

 Людям є чому повчитися у відомих багатіїв

Фото з відкритих джерел

Один з найвідоміших бізнесменів Генрі Форд розповів, як потрібно ставитися до грошей, якого значення надавати їм, щоб їх завжди було вдосталь.

Гроші, цілком природно, отримуються в результаті корисної діяльності. Мати гроші абсолютно необхідно. Але не можна забувати при цьому, що мета грошей — не неробство, а примноження засобів для корисного служіння. Для мене особисто немає нічого огиднішого за неробське життя. Ніхто з нас не має на нього права. У цивілізації немає місця дармоїдам, – казав Генрі Форд.

Генрі Форда називали «багатієм зі смаками та уподобаннями бідняка». Він зневажав усіляку розкіш та був вегетаріанцем. Подейкують, що до кінця життя дружина зашивала йому дірки на старих шкарпетках. А про пальто Генрі Форда розповідають таку легенду:

Одного разу Форд прилетів у справах до Лондона, вже бувши мільярдером. У довідковому бюро аеропорту він попросив підібрати йому найдешевший готель.

 

Службовець здивувався:

 

–  Містере, я стежу за новинами і знаю, що ваш син завжди зупиняється в найкращих готелях і чудово одягнений. А ви шукаєте найдешевший готель і носите пальто, яке, здається, старше за вас. Невже ви, мільярдер, економите гроші на найнеобхіднішому?

 

Генрі Форд відповів:

 

– Мені немає потреби зупинятися в дорогому готелі, тому що я не бачу сенсу переплачувати за непотрібні мені надмірності. Адже і в найдешевшому готелі можна відпочити не гірше, ніж у найдорожчому. А це пальто — так, його носив ще мій батько, але це не має жодного значення, адже і в цьому пальті я все одно Генрі Форд.  



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.