Сб. Лип 27th, 2024

27.12.23

Ілля Томашевський, Павло Стецюк, Володимир Захаров

Не Джевеліна і Байрактар, але Теофі та Авенір. Міністерство юстиції назвало найпопулярніші імена для дітей у різних регіонах України за 2023 рік. І хоча за цими даними батьки називають дівчаток і хлопчиків більш традиційними іменами. Проте у списку також є не дуже притаманні імена для України. Яка ситуація із народжуваністю та як називають своїх малюків на Рівненщині – дивіться далі.

Анна – саме так Вікторія із чоловіком вирішили назвати свою донечку. Вирішили із ім’ям не фантазувати хоча було складно обирати.

У Рівненському управлінні юстиції кажуть, що в 2023 році батьки переважно називають своїх діток традиційними іменами. Називають найпопулярніші.

Але є й ті, хто обрав більш унікальні імена. Деякі з них навіть важко вимовити.

Загалом тенденція із народжуваності в Україні після повномасштабного вторгнення знизилась згідно із офіційними даними НСЗУ.

А от цікавим є те, що за словами Світлани Муравської навіть попри війну у їхньому закладі тенденція щодо народжуваності на рівні до воєнного стану.

Таку приємну тенденцію для Рівного Світлана Муравська пов’язує із тиловим регіоном, куди приїздять народжувати з різних областей.

 

Читайте також: Яка різниця між компотом і узваром: швидкий спосіб приготування давнього напою

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.