Нд. Вер 8th, 2024


Скандал із Підвербнаою

Валентина Підвербна з донькою Анною декілька років тому. Фото: Суспільне Чернігів

Про Анну Підвербну та її матір стало відомо в лютому 2011 року.

 Як пише ТСН, Валентина Підвербна народила доньку у віці 65 років шляхом штучного запліднення. а навесні 2023 року, коли Анні Підвербній було повних 12 років, спалахнув гучний скандал.

Дівчинка опублікувала в соцмережах низку дописів, в яких повідомила про те, що її мати, 78-річна Валентина Підвербна, начебто знущається з неї – дряпає, ображає, не дозволяє виконувати елементарні гігієнічні процедури, шматує одяг, не дозволяє мити унітаз.

Після публікації допису до квартири Підвербних приїхали правоохоронці, психологи, соцслужби.

Дитина була вилучена і направлена до лікарні для обстеження, а згодом переведена до реабілітаційного центру в Чернігівській області.

20 жовтня минулого року Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив рішення відібрати 12-річну доньку у Підвербної.

Як видно з фото, раніше Анна мала виразно надмірну вагу

Сьогодні Анні вже 13 років і вона мешкає в новій родині. Днями голова Чернігівської облради Дмитро Блауш відвідав Аню і написав, що її природна мама, на його думку має певні психологічні проблеми:

– Хочу познайомити Вас з новою Анею Підвербною. Хоча мабуть не зовсім правильно говорити з новою, але мені дуже хочеться, щоб саме нова сторінка в житті Ані стала такою, про котру вона мріяла весь цей час.

 

Вона усміхнена, задоволена, щаслива. Сказала мені, що хоче грати на піаніно, але я спростив це і тепер вона буде грати на синтезаторі. У неї є хист до музики. Попереду у Ані лікування ока, операція, після цього вона хоче займатись спортом

 

Вона любить маму, але, на превеликий жаль, зустрічі із нею стають все коротше. У її мами такий психологічний стан, що не дозволяє бути цим зустрічам довгими та конструктивними.

Як видно, Анна виразно схудла (на фото Дмитром Блаушем)

ТСН.ua звернувся за коментарем до матері цієї дівчинки – 78-річної Валентини Підвербної.

Вона розридалась в слухавку, каже, що буде намагатись повернути собі дитину, але як саме – достеменно цього не знає.

Не виключає того, що звернеться до президента України, щоб розповісти йому свою історію. Крім того, стверджує, що в своїй квартирі робить ремонт, щоб забезпечити дитині належні умови.

– Я намагаюсь забрати дитину. В квартирі роблю ремонт, привезла меблі, крім кухні. Виплачу кухню – мені привезуть і ці меблі. Буде в мене красота, приїдете дивитись, як у мене красиво

 

До цього вона додає, що із задоволенням би народила собі ще одну дитину.

 

– Із задоволенням народила би ще одну дитину. Хочу. Аня би повернулась до мене няньчити дитину. Але в мене немає грошей на це (процедуру штучного запліднення – Ред.)

Валентина Підвербна — фото з публікації Суспільне Чернігів від грудня 2023 р.

Своєю чергою лікар, який 13 років тому робив Підвербній штучне запліднення, розповідав ТСН.ua, що після скандалу з цією породіллю репродуктологи отримали рекомендацію не робити штучне запліднення жінкам, яким більше 55 років.

Від офіційних коментарів лікар відмовився, мотивуючи це тим, що у справі Підвербної тривали судові розгляди.

Скриншот з публікації голови облради: він подарував дівчині клавішний інструмент та тренажер





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.