Пн. Вер 16th, 2024

Національний банк презентував нову обігову монету

Національний банк презентував нову обігову пам’ятну монету «Державна спеціальна служба транспорту».

  • Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.
  • На реверсі монети по колу розміщені написи «Державна спеціальна служба транспорту» та гасло її військовослужбовців: «незламні духом відновлять Україну!». У центрі композиції рельєфно зображено емблему служби та схематичний міст, що символізує транспортну інфраструктуру України.

Національний банк поступово підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої їх видачі клієнтам. Прийматимуться ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Водночас частина тиражу обігової пам’ятної монети буде сформована в спеціально оформлені ролики.

До ролика входитиме 25 обігових пам’ятних монет.

На спеціально оформленому сувенірному папері, в який запаковано кожний ролик, розміщено зображення емблеми Державної спеціальної служби транспорту та схематичне зображення мосту, який символізує транспортну інфраструктуру України.

 

Тираж роликів – 20 тисяч штук.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.