Сб. Вер 21st, 2024

В мережі обговорюють важливу тему

Доктор філософії, міжнародний бізнес-тренер з особистої ефективності та бізнес-процесів, заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Володимир Страшко на своїй сторінці у Facebook розмірковує «Про уроки і щастя».

Він нагадує, що з наступного навчального року дітям будуть вести уроки щастя.

Щось на кшталт wellbeing, який років пʼять тому був дуже популярною темою для корпоративних тренінгів серед великих компаній.

Володимир Страшко пригадує, що ці тренінги вели, як правило, психологи. Які отримували адекватний гонорар за свою роботу і самі були прикладом того, про що розповідали.

Принаймні часто.

Володимир Страшко. Фото з Facebook

При цьому автор допису розповів, що мав нагоду працювати з вчителями Одеської області в місті Подільськ, розбираючи цифрові платформи, які можуть допомогти вчителям ефективніше працювати з дітьми

Під час навчання один з учасників підняв руку, щоб поставити запитання.

Але замість питання розповів про те, що у нього зовсім немає мотивації вивчати щось нове, опановувати платформи, вкладати в це все свою енергію та силу, працювати з дітьми індивідуально тощо, АДЖЕ ВСЕ ЦЕ АЖ НІЯК НЕ ВІДОБРАЗИТЬСЯ НА ЙОГО ЗАРПЛАТІ. Жодної кореляції між зростанням професійності та рівнем доходу.

Він натиснув на больову точку, – зауважив Володимир Страшко.

Коли ми проводили школи тренерів, одним з модулів завжди був «Внутрішній стан тренера». Бо від стану залежить те, що ти транслюєш в аудиторію.

  • Цікаво, як деморалізований вчитель може проводити уроки щастя.
  • Чи може він транслювати любов до навчання?
  • Чи здатний закохати в свій предмет?
  • Чи може стати тією особою, яку згадуєш із вдячністю все життя.
  • Вчителі важливі.

Але чи СПРАВДІ вони важливі у нас? – такими словами завершив свій допис автор.

Його роздуми спонукали висловлюватися у коментарях підписників:

Сергій Плахотнюк

пробачте, але за вивчення нового ніхто не доплачуватиме більше, ані в державному, ані в приватному секторі. нові знання й уміння це не про зарплату, а про конкурентоздатність на ринку праці.

 

Зайцева Наталія

Як гарно звучить : Уроки щастя, до того моменту, коли усвідомлюєш, що уроки щастя твоїй дитині викладатиме нещасний вчитель…

 

Оксана Галушка

Вчитель, який по справжньому любить свою професію і розуміє, що немає меж вдосконаленню, знайде спосіб і отримати відповідну винагороду (і грошову, і моральну) і підвищити свій рівень кваліфікації саме на тих курсах, де чогось може навчитись, а потім успішно використати у роботі.

 

Сергій Сохань

Це питання треба задати міністру освіти!

 

Віталіна Ткаченко

Вчителі працюють з дітьми – це вже є щастя. Зі здоровими дітьми, які вміють радіти, дивуватися та знаходити щастя в усьому. Це вже є ресурс, просто треба розгледіти і трішки підштовхнути. Головне хотіти і обов’язково вийде)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.