Нд. Лип 7th, 2024

Дай Боже, аби нашій збірній ця поразка пішла на користь

Так часто бувало, що команди стартували на Чемпіонатах світу та Європи досить погано, але потім збиралися і показували клас.

Можливо, щось подібне вдасться зробити і збірній Україні, яка вчора досить нездало програла збірній Румунії, якій до того ж ще поталанило – з помилкою Луніна.

Цікаво, що для румунських журналістів результат матчу між Румунією та Україною став таким же шоком, як і для нашої преси.

 

Щоправда, приємним шоком, пише UA-Футбол.

Лунін у цій грі явно “поплив”

Мало хто сперечається, що за талантом і здібностям Україна переважала свого суперника, проте Румунія зіграла з віддачею і серцем, а Україна – ні.

«Галактична Румунія. Ви заслужили на місце в історії!», – пише про вчорашній матч Gazeta Sporturilor.

 

«Ми дали науку українцям науку про те, як треба грати в футбол і починаємо мріяти», – пише оглядач румунського видання.

 

Далі він продовжує:

 

«Наші футболісти – герої! Емоції важко передати – не це було схоже на жодний матч румунського чемпіонату. Виконання гімну було неймовірне – так можна рухати гори!

 

Наші футболісти відчули цю фантастичну підтримку, і повністю вклали своє серце в гру. Вони боролися за кожний м’яч. Футбол – це боротьба!».

УКРАЇНСЬКА ЗБІРНА – КОМАНДА ІНДИВІДУАЛІСТІВ?

На початку матчу ніхто не очікував з яким рахунком він закінчиться, проте румунська збірна демонструвала свою готовність з перших хвилин.

«Українці грали в короткий, швидкий пас, вони контролювали гру, проте ми нічого не боялися».

Все інше – історія. Помилка Луніна, шедевр Станчу, провал України на старті другого тайму.

Румуни визнають, що за іменами їх команда поступалась українцям. Але хіба це має значення?

«Згадується ЧС-1994 і перемога Румунії над Колумбією. Україна, як і та Колумбія, має чимало футболістів з солідним резюме. Але Румунія, як і тоді, зіграла з серцем.

 

В футбол не грають імена. Судаков – сильний футболіст, але він егоїст. Він дуже хотів виділятися. Мудрик – видатні якості, але яке це має значення. Україна – команда індивідуалістів».



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.