Сб. Лип 27th, 2024

02.02.24

Людмила Жук, Володимир Захаров, Валентин Злиденний

Майдан знову у скорботі. У Рівному прощались з військовим Миколою Кухарцем. Захисник добровольцем став до лав Збройних сил України у 2022 році. Проходив військові навчання за кордоном. На жаль, у кінці 2023-го року загинув на Херсонщині під час виконання бойового завдання.

Микола народився у Рівному 15 лютого 1977 року. Закінчив школу №6, далі здобув фах електрика у професійно-технічному училищі. Встиг попрацювати в Україні та за кордоном. Колеги пригадують його, лише добрим словом.

У перші дні повномасштабного вторгнення захисник пішов у військкомат аби стати до лав ЗСУ. Проте спершу його не взяли. Був мобілізованим у листопаді 2022 року. Він вважав своїм обов’язком, вигнати окупантів з нашої землі, адже служив в армії.

Микола проходи військові навчання у Великій Британії, як говорять рідні, розповідав про них завжди із захопленням. А ось про саму війну, він майже ніколи не говорив, у нього завжди все було добре, не жалівся. Із захисником прийшло попрощатися багато рівнян, Ганна одна з тих хто ходить на всі прощання, адже вважає це своїм обов’язком.

46-річний матрос Микола Кухарець загинув під час захисту Батьківщини у зоні виконання бойових завдань на Херсонщині 22 грудня 2023 року. Поховали героя на кладовищі “Нове”.

Читайте також: Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовому з Рівненського району

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.