Сб. Лип 27th, 2024

02.02.24

Ілля Томашевський, Павло Стецюк

Декомунізація, московський патріархат та “Доступні ліки”. У Рівне приїхали голови громад Рівненщини. В обласній раді відбулось обговорення важливих питань. Яких саме, розповість Ілля Томашевський

Перша у новому році Рада громад. Із 64 тергромад області на зустріч приїхали 61 представник. Аби обговорити 5 питань. Одне з основних це використання коштів за програмою медичних гарантій на лікування пацієнтів, зокрема, за програмою «Доступні ліки».

Та деяких голів громад нагально цікавило питання. Зокрема, у Гощі можуть закрити Пологове відділення через відсутність фінансування від НСЗУ. Наразі це єдине відділення, що надає акушерсько-гінекологічні послуги для п’яти навколишніх громад, окрім Гощанської.

І хоча річний план пологове відділення у Гощі річний план виконало, їм не вистачило 20 хвилин до появи наступного малюка й закрити план за пів року 85 пологів. Подібна ситуація в Острозькій та Зарічненській громадах.

Ще одне важливе питання, яке обговорювали представники громад та обласної ради – це декомунізація. Зокрема, начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА прозвітувала, що було зроблено в цій сфері з 2016-го.

Крім того, бувають випадки коли не потрібно повністю зносити той чи інший пам’ятник. Достатньо лише частковий демонтаж певних символів.

Крім того присутні обговорили хід виконання рішення обласної ради щодо заборони Української православної церкви (московського патріархату), а також чи потрібні антикорупційні програми в територіальних громадах?

 Читайте також: У Рівненському госпіталі відбулося перше одруження: історія молодят (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.