Вт. Жов 8th, 2024

Скоригувавши свій денний раціон, можна вирівняти й артеріальний тиск 

Кава

Щоб підняти тиск, можна випити чашку міцної кави, але занадто захоплюватися цим напоєм не варто, оскільки через надлишок кофеїну можна зіткнутися з такими явищами, як сильне серцебиття або аритмія.
Дослідження показують, що вплив кави буде більш вираженим, якщо людина п’є її рідко та її організм не адаптувався до напою.

Солоні снеки

Такі закуски, як крекери, чипси, горішки, солоні та мариновані огірки, оливки та соєвий соус, складно назвати корисними. Проте іноді вживання цих продуктів може призвести до короткочасного підвищення артеріального тиску.
Важливо пам’ятати, що Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує вживати не більше 5 г солі на день, що відповідає одній чайній ложці.

Темний шоколад

Шоколад, в якому міститься цукор та кофеїн, допоможе, якщо різко впав тиск. Не намагайтеся з’їсти цілу плитку одразу – вистачить й кількох шматочків.

Склянка води

Іноді зниження тиску – наслідок зневоднення, тому гіпотонію, пов’язану з нестачею рідини, можна полегшена за допомогою кількох склянок води.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.