Пт. Вер 20th, 2024

15.12.23

Людмила Жук, Володимир Захаров

Небезпечна дорога. Рівняни нарікають на відсутність освітлення поблизу Щасливого. Зокрема, на скандальній ділянці, де роблять ремонт за майже 100 мільйонів гривень. Освітлення там вимкнули, коли розпочалися ремонтні роботи 1 кілометра дороги. А саме від перехрестя Чорновола-Басівкутська-Карнаухова і до мікрорайону Щасливе. Чому рівняни нарікають на відсутність освітлення – дивіться далі.

Рівнянка Вікторія, регулярно їздить вулицею Чорновола на роботу та скаржиться на відсутність освітлення кілометрового відрізку дороги. Жінка каже, ліхтарі, що тут стоять, абсолютно безсенсові, а пішохідні переходи є практично невидимими.

Ремонтні роботи від перехрестя Чорновола-Басівкутська-Карнаухова і до мікрорайону Щасливе, розпочалися, ще влітку. Вартість робіт міська влада оцінила в майже 100 млн грн. Коли ж почався капремонт наприкінці червня 2023-го, то водії масово нарікали на затори. А місцева влада просила усіх зачекати та обіцяла відновити проїзд важливою транспортною артерією міста до дня Незалежності. Але зробили це лише у вересні. Попри дозволений рух – освітлення на цій ділянці досі нема.

Тарас додає, що він особисто, декілька разів потрапляв в аварійну ситуацію на цій ділянці через відсутність освітлення, коли водії не встигали загальмувати. Особливо все погіршилося в зимову пору. Це підтверджує і Вікторія. На її думку, оновлена дорога не така вже й чудова.

На ту ж проблему нарікає і Валентин. Водій зізнається, що сам неодноразово потрапляв в аварійні ситуації, коли не бачив, як пішоходи переходили дорогу. Доводилося гальмувати в останні секунди.

Ми також вирішили проїхатися цією “оновленою” дорогою і переконалися, що людину, яка переходить дорогу і справді ледь видно.

Аби перейти тут дорогу рівняни змушені ходити з ліхтариками в руках, для того щоб їх було видно і хоча б так вберегти себе.

Попри це рівняни не зверталися до місцевої влади, адже відкрито не бачать в цьому сенсу. Кажуть, їхню проблему не почують, тому звернулися до редакції “Рівне 1”. На наше звернення керівник Департаменту і благоустрою Рівного відповів, коли все ж таки з’явиться світло на ділянці дороги Чорновола.

До кінця року залишилося не так вже й багато часу, отже зовсім скоро зможемо побачити чи дотримає міська влада свої обіцянки.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.