Ср. Чер 26th, 2024

Інакше переможе Путін

Сергій Любарський — ліворуч

Україна воює з надпотужним ворогом, який висуває зухвалі умови капітуляції. Європу та США розхитують вибори, але Україна ще має шанс – перемогти.

Своє бачення відомий екс-харків’янин, а нині американський мільйонер Сергій Любарський виклав в окремому відеоролику, в якому виклав кілька важливих тез.

По-перше, він зауважив, що озвучений Путіним ультиматум до України не містив нічого нового та неочікуваного.

Більше того, – каже Любарський, – якщо ситуація на полі бою залишатиметься незмінною; якщо Україна героїчно триматиме оборону, але відступатиме, як дотепер, то всі забаганки Путіна неминуче будуть здійснені.

Єдиний вихід для України – переламати сам хід і принцип цієї Війни – поки це ще можливо.

Як приклад – правильної альтернативи – Любарський наводить інтерв’ю  командира роти БПЛА, підрозділ якого (100 чоловік) працюючи на Авдіївському напрямку знищив понад 2000 особового складу та понад 300 одиниць бронетехніки противника.

Ось це і є правильна – симетрична війна – для України, яка може забезпечити нам перемогу, – вважає Любарський.

ТОМУ, або Логіка Любарського:

1. Досвід цієї роти має бути вивчений та масштабований на створення ще додатково 100 аналогічних підрозділів.

2. 50 мільярдів доларів обіцяні Великою Сімкою мають іти виключно на розвиток власного ВПК

  • У першу чергу – дрони, РЕБ та далекосяжні БПЛА
  • У другу чергу – снаряди та необхідна амуніція
  • У третю – системи ППО, як Україна цілком здатна створювати сама – у співпраці з ВПК країн Європи, Тайваню та США

3. Що ж до причитань про те, що «нас бомблять і тому ми нічого не здатні виробляти в Україні», Любарський наводить два неспростовних контраргументи:

  • Перше: бетоновані Підземні Гаражі. Збудовані із залізобетону такі гаражі не лише є надійним укриттям, але й здатні витримати удар типового боєзаряду, що його запускає РФ по територіям у глибині України: підведіть електроенергію, встановіть обладнання і ви маєте Підземні та надійно захищені виробництва.
  • Таких – залізобетонних підземних гаражів – Україна вже має тисячі, як і сотні військових підприємств екс-СРСР, які свідомо будувалися так, аби витримувати ракетні удари.
  • Друге і головне – Закарпаття: захищена 200-кілометрвою смугою Карпатських гір, ця територія знаходиться в недосяжності для будь-яких російських ракет. Тут є багато населених пунктів, розвинута інфраструктура та комунікації. Поряд Європа, звідки можна – БЕЗПЕРЕБІЙНО – отримувати електроенергію.
  • Задача перенесення сюди виробництв із Харкова, Кривого Рогу чи Дніпра є суто технічною. Виконати її просто – було б лише бажання.

Більше – на відео Любарського, де він чітко обґрунтовує власне бачення:

Натисніть плей: це відео Любарського, де він викладає Логіку Перемоги



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.