Нд. Лип 7th, 2024

І назвав варіанти, як можна виловити ухилянтів за кордоном

Волонтер і засновник благодійного фонду Сергій Притула заявив, що всі чоловіки, які потрапили за кордон під час війни це ухилянти, які не розуміють, що втеча може «вилізти боком».

Нам не вистачатиме робочих рук – їх уже бракує, бізнес загинається, тому він відстоює позицію економічного бронювання. Якщо ті люди (ред. – які втекли за кордон) не повернуться до України, то на нас упаде таке навантаження по роботі, ми будемо доздихувати, тому що в нас жахлива демографічна ситуація, – зауважив Сергій Притула.

Він також додав, що є два методи, як можна виловити ухилянтів за кордоном.

Метод номер один: не в Романа Кравця і не в Сергія Притули є списки тих уродів, які виїхали по «Шляху» і не повернулися. А ОВА ними володіють. Так зробіть, бл*ха, список, розкидайте його по посольствах і консульствах. Людей, які приходять у сервісні центри і які є в цьому списку, грайте зі всієї сили (емоційно). І ще другий метод: якщо людина приходить у консульство, а в неї в паспорті немає печатки про перетин українського кордону, то цілком імовірно, що людина десь по Карпатах добиралася до Румунії чи Тису перепливала. Обмежуйте їх в консульських послугах, – каже Сергій Притула.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.