Вт. Жов 22nd, 2024

Адже в гонитві за користю фруктів, люди забувають про міру

Важливо встигнути насолодитися сезонними плодами: хурмою, гранатами та мандаринами. Однак важливо не перейти межу.

Всі продукти, чий сезон «підходить» восени, дуже корисні, у них є вітаміни, мінерали, клітковина та інші корисні речовини для організму людини.

Наприклад, цитрусові, до яких належать мандарини, легко засвоюються та заповнюють дефіцити вітамінів А, Е, С та В6. Однак краще ними не захоплюватись. Якщо їсти мандарини після їди по 2 штуки двічі на день, то нічого страшного не станеться. А ось при перевищенні норми загострюються алергії та хронічні хвороби ШКТ.

Хурма багата бета-каротином та йодом, який потрібний щитоподібній залозі. Але також у плодах є таніни – дубильні речовини, що негативно впливають на травлення. Тому не варто з’їдати понад 1 фрукт на день. Звісно, ​​хурму не можна їсти на голодний шлунок.

Про користь граната не перестають говорити. Він підіймає гемоглобін, зміцнює імунітет та допомагає відновити нервову систему. Тільки з’їдати понад 1 плід на день не можна. Кислий плід негативно впливає на шлунково-кишковий тракт та стан зубів.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.