Чт. Вер 12th, 2024

Ви навіть не здогадуєтеся, що туди кладуть

Ви, мабуть, помічали, що майже на усіх джинсах спереду є зовсім маленька кишенька, у яку нічого не влазить. І зазвичай її не використовують взагалі, а дарма, бо виявляється вона може стати вам у пригоді.

Джинси вже давно стали звичним предметом гардероба, тому їх можна знайти у шафі кожної людини. Втім, цей одяг таки приховує деякі секрети, про які ми навіть не здогадувалися.

Для чого маленька кишеня на джинсах

Цей елемент одягу називається coin pocket, що в перекладі означає «монетна кишеня».

Її придумали ще в 1873 року і вперше вона з’явилася на джинсах, що виготовляла відома компанія Levi Strauss & C. Використовували таку кишеньку, як не дивно, для зберігання монет, а ще годинників тощо.

Так вам не потрібно було брати із собою гаманець, коли ви вирушаєте на прогулянку чи у справах. Іноді маленькі кишені на джинсах можна побачити й ззаду. І якщо раніше вони також призначалися для зберігання монет, то з часом перетворилися виключно на елемент декору.

Теорії про призначення кишеньки

Виявляється, упродовж тривалого часу ходили чутки, що насправді маленька кишеня на джинсах призначена, щоб носити у ній презервативи, та це не так. З’явився цей міф через популярну рекламу на телебаченні про важливість запобігання СНІДу.

На ролику чоловік заходить до аптеки та кладе презервативи саме у цю маленьку кишеньку. Міф набув значного поширення, що майже через 10 років, у 1994, автор рекламного ролика Мішель Гондрі отримав Каннського лева за цю містифікацію.

Як зараз можна використовувати маленькі кишені на джинсах 

  • Схованка для прикрас. Якщо потрібно тимчасово заховати каблучку чи сережки, маленька кишенька буде в пригоді;
  • Місце для флешки. Якщо ви використовуєте USB-накопичувач, його можна покласти до маленької кишеньки – вона підійде за розміром ідеально;
  • Медіатори для гітари. Якщо ви займаєтеся музикою, тоді кращого місця для медіатора не знайти. Ці маленькі предмети часто губляться, а так він точно нікуди не подінеться;
  • Секретна схованка. Маленька кишеня все ще ідеально підходить для того, щоб покласти туди невеликі предмети, які легко загубити. Наприклад, там можна заховати SD-карту чи запасний ключ.

Джерело: 24 Поради



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.