Сб. Лип 27th, 2024

На Рівненщині поменшало отримувачів субсидії, натомість зросла кількість пільговиків. Нині трохи більше ніж 47 тисяч родин отримають допомогу від держави. Минулого року таких сімей було на 13 тисяч більше.

Скорочення відбулось з кількох причин, а саме збільшення пенсії, громадяни виїхали за кордон, заборгованість за оплату комунальних послуг, а також відсутність офіційного нарахування зарплатні.

Порівнюючи скільки отримувало в жовтні 22 року це було понад 60 тисяч субсидіантів області. В цьому році ми з 1 жовтня маємо нарахованих і виплачених субсидій 47 тисяч і більше. З 1 травня як закінчився опалювальний сезон більш як 15 тисяч відбулося припинення житлових субсидій. Це громадяни, які отримували субсидії як ВПО, за договором оренди, або в складі домогосподарств є громадяни, які прописані, але не проживають. Цим громадянам треба до нас звернутися і поновити призначення житлової субсидії, – повідомила Наталія ЛЕЩЕНКО, начальниця відділу надання житлових субсидій управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ГУ ПФУ у Рівненській області.

Читайте також: Не всі водії орієнтуються: У Рівному по-новому працює світлофор біля автовокзалу (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.