Пн. Вер 16th, 2024

03.11.23

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

Нагороджені посмертно. В Костополі матері загиблих Героїв отримали відзнаки за подвиги своїх синів. Олег Пруцков нагороджений орденом “Богдана Хмельницького III ступеня”. Максим Крук та Олександр Ткач орденами “За мужність III ступеня”. Більше про українських військових, що поклали життя за український народ – далі у сюжеті.

Наталія Пруцкова отримала орден “Богдана Хмельницького ІІІ ступеня”. Її син Олег, не зміг особисто прийняти нагороду. Чоловік загинув на великій війні.

Олег Пруцков народився у сім’ї офіцерів. Тому й сам пішов цим шляхом. Навчався в академії сухопутних військ. Далі АТО та повномасштабне вторгнення. Від початку великої війни боронив країну на Запорізькому напрямку. Потому очолив штурмову групу.

Людмила Крук теж отримала орден “За мужність III ступеня” присвоєний її сину. Максим Крук поклав своє життя на Донецькому напрямку.

Матір Героя розповідає, Максим не був кадровим військовим. У 2013 році завершив строкову службу. Далі працював перевізником. Коли розпочалась повномасштабна війна – повернувся з Німеччини та пішов до військкомату. Спершу чоловіка не хотіли приймати.

Посмертно указом Президента нагороджено орденом “За мужність 3 ступені” Олександра Ткача. Чоловік до великої війни працював у будівельній сфері. В серпні 2022 року Олександра призвали до війська. Воював на Донецькому напрямку. Там обірвалося життя Героя. За особисту мужність і отримав нагороду.

Аби вшанувати пам’ять загиблих Героїв з Костополя, в місті планують встановити меморіальний комплекс.

У Костопільській міській раді кажуть, поки достеменно невідомо, коли вдасться звести меморіальний комплекс. Чиновники додають, потрібно узгодити з рідними загиблих місце встановлення меморіалів та інші важливі деталі.

Читайте також: Поліцейські Рівненщини відшукали забуті у потязі речі

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.