Пн. Вер 23rd, 2024

Це загалом добре, чи ні?

Кожен хоч раз, але ставив собі запитання «чому я не відчуваю запах своїх парфумів?». Деколи це буває прикро, адже при покупці парфумерії людина розраховує на ідеальне звучання, а його раптом немає.

Відразу варто сказати, що це дуже хороше явище. Людина не чує аромату від парфуму в тому випадку, якщо цей парфум їй підходить на 100%. Це ви точно чули від подруги.

Як зазначають парфумери, парфуми звикають до шкіри, а свідомість людини до аромату перші 3-5 днів. У цей час людина може відчувати запах парфумів протягом декількох днів. Потім притирання закінчується і все – запах зникає.

Це означає, що аромат ідеально підійшов людині й став нечутним для її рецепторів. Нормальним явищем вважається чути запах парфумів протягом 20-30 хвилин після їх нанесення на шкіру. Потім аромат може бути чутний від одягу, при легкому повороті голови чи волосся. Але в будь-якому випадку запах має бути ледве вловним і ненав’язливим. Це свідчить, що організм став сприймати парфум як норму, тобто, парфуми стали частиною тіла і підсвідомість їх не хоче позбуватися.

Так що кожного разу, коли ви запитуєте «чому я не чую на собі духи?», знайте – вони вам підходять. 

Важливо! Якщо ви постійно відчуваєте запах своїх парфумів, навіть через місяці після покупки, то вони вам не підходять. Отже, організм «подає сигнал» у тому, що підсвідомість не сприймає аромат. Можливо, компоненти викликають роздратування або аромат занадто різкий. У будь-якому випадку від парфуму слід відмовитись. Інакше може з’явитися навіть алергія.

У питанні аромату парфумів слід орієнтуватися не так на себе, як на навколишніх. Як вже було сказано, запах ідеального парфуму на собі ви й не повинні чути – його чути навколишнім. Але що робити, якщо і навколишні не відчувають запаху.

Його відсутність може свідчити про те, що ваша шкіра швидко «поглинає» аромат, не даючи йому розкритися. І справа тут зовсім не в стійкості парфуму, а в помилках нанесення та носіння парфумів.

Та й найголовніше – слід враховувати особливості аромату. Так, наприклад, мускус не звучить на холодній шкірі. У холодну пору року мускусні парфуми або не розкриваються, або закислюють весь аромат.

А от у спеку не слід носити гурманські та східні аромати – шкіра їх швидко «поглинає». І вже через 30-40 хвилин найстійкіший запах зникає безвісти.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.