Сб. Лип 27th, 2024

08.02.24

Людмила Жук, Ольга Мельничук, Павло Стецюк

Замість скверу – стоянка. Міська влада розглядає можливість розширення тролейбусного парку. Та для цього потрібно розчистити територію. Зокрема, окрім дерев, там знаходиться і невеличкий фонтан. Тож Це питання розглядали на депутатському дні. Що вирішили – дивіться далі.

Знести сквер під стоянку. У Рівному знову обговорювали скандальне питання – розширення автомобільного парку. Йдеться про земельну ділянку площею 70 соток, що на вулиці Данила Галицького, де окрім зелених насаджень є невеликий фонтан. Вона межує з підприємством «Рівнеелектроавтотранс».

Раніше проєкт рішення щодо надання комунальному підприємству у постійне користування 70 соток землі скверу розглядалося на сесії міської ради. Тоді сквер відстоювали екоактивісти.

Для того, аби зробити парковку для нових автобусів, міській владі доведеться викорчувати орієнтовно 20 дерев, що знаходяться у зеленій зоні. Як говорить Руслан Гудима, для містян вони однаково не несуть жодної користі.

Водночас у міській раді розглядають варіант і перенесення автопарку, якщо кількість автобусів з часом буде збільшуватися.

Та тепер йде мова тільки про розширення ділянки під стоянку для громадського транспорту. Адже закупівля нових автобусів незабаром не планується. Та все ж чи буде замість скверу стоянка вирішуватимуть депутати на найближчій сесії міської ради.

Читайте також: Скільки пожеж ліквідували вогнеборці Рівненщини за минулу добу?

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.