Вт. Вер 24th, 2024

Поки що в країну йде потепління

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

В Україні досі не настала метеорологічна осінь, повідомила синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

За її словами, метеорологічна осінь настане тоді, коли середньодобова температура на кожній окремій метеостанції буде нижчою або дорівнюватиме +15 градусам.

Поки що в Україні температура є вищою за ці показники. І навіть трішечки, можемо сказати, на кілька днів підвищиться. Тому що в нас з 24 вересня (ред. – сьогодні) буде змінюватись напрямок вітру. Переважатиме південний або південно-східний. Відповідно, з південних широт надійде трішечки тепліша повітряна маса, – розповіла синоптик.

Найближчими днями нічна температура у більшості регіонів очікується у межах +7…+14 градусів, на Півдні може бути до +17 градусів.  Вдень температурні показники у більшості областей будуть в межах +20…+27 градусів.

Заморозків в Україні поки не очікується. За словами Наталії Птухи, зараз вони малоймовірні навіть у Карпатах.

Можливо, дуже локально, окремо. У Карпатах +4…+9 градусів прогнозуємо, але поки що, з такими процесами, дуже короткочасні й десь там дуже локально. Переважно ми не очікуємо, щоб були вже заморозки, – додала синоптик.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.