Пт. Вер 27th, 2024

Вічна пам’ять Захиснику!

Завтра у Рівному прощатимуться із 49-річним воїном-захисником Валерієм Кадебським.

Валерій Кадебський народився 9 листопада 1974 року у Рівному. Закінчив Рівненський ліцей №12. А за тим, здобув фах газозварювальника у ПТУ №38. Після цього пішов на строкову службу в армії.

«Усе життя Валерій присвятив автомобілям. Це було його покликання. Був приватним підприємцем, мав станцію технічного обслуговування, де займався ремонтом автівок», – розповідає дружина Героя Людмила.

На початку повномасштабного вторгнення Валерій добровольцем пішов до центру комплектування, аби вступити до війська. Але йому кілька разів говорили чекати, що його викличуть.

Поки чекав виклику, розповідає дружина, постійно їздив волонтером у найгарячіші точки, туди, куди інші не їхали. Не було вихідних, аби Валерій не повіз гуманітарку. Багато автівок для військових ремонтував у своєму СТО…

Рідним Валерій говорив, що прагне захищати дружину з донькою, своїх старших сестер, маму. Казав, що готовий іти туди, аби ворог не прийшов сюди до нас… 

“У березні 2023 року Валерія мобілізували. Він займався ремонтом техніки, але дуже часто був на передових позиціях, аби допомагати хлопцям… Так і того дня сказав, що вирушають на виїзд на Сумський напрямок, але так і не доїхали…» -каже дружина.

Валерій Кадебський помер 23 вересня 2024 року в госпіталі від травм, отриманих внаслідок ДТП під час виконання обов’язків військової служби…

Прощання із воїном відбудеться завтра, 27 вересня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Церкві євангельських християн «Світанкова Зоря» (вул. Плужника, 3).

Поховають воїна на кладовищі «Нове»…



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.