Сб. Лип 27th, 2024

Будівля Штабу Чорноморського флоту РФ після нанесеного ракетного удару Силами оборони 22 вересня 2023 року. Фото з відкритих джерел

Після знищення штабу Чорноморського флоту РФ спостерігається затишшя військово-морської діяльності російського агресора. 

Про це, в етері телеканалу «Еспресо» розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк

«Очевидно, що є певний сумбур у керівництві після знищення штабу ЧФ РФ. Тому що використання ракетоносіїв було безсистемним і безглуздим. Вони виходили, заходили, маневрували незрозумілими маршрутами з невиправданою витратою палива, без реалізації задач. Нарощували присутність кораблів, корегували, заміняли один одного, тобто демонстрували готовність. Але все ж таки були застосовані для переконання, що керування існує, що керівництво на місці й флот може бути боєздатним», — зауважила керівниця пресцентру.

За її словами, можна констатувати, що спостерігається затишшя військово-морської діяльності ворога.

«Кораблі зараз більше ховаються, вишукуючи для себе безпекові місця для базування й перебування у Чорному морі. А проведення навчань, які обов’язкові для підтримання боєздатності флоту, ми не спостерігаємо», — підкреслила Гуменюк. 

Нагадаємо, ми писали про те, що Україна атакувала штаб Чорноморського флоту РФ під час наради керівників. Удар по штабу Чорноморського флоту координували учасники руху опору «Атеш» та мешканці Севастополя. Внаслідок удару по штабу у Севастополі ліквідовано командувача Чорноморським флотом, хоча росіяни показали «живого» командувача Чорноморським флотом, Україна перевіряє цю інформацію.  

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.