Пт. Вер 20th, 2024

Він майже 30 років очолював обласний центр артрології та відновного лікування

Помер Георгій Чехович– хірург-ортопед-травматолог. Про сумну звістку повідомили у «Центральній міській лікарні Рівного. Відомо, що Георгій Чехович був доцентом, кандидатом медичних наук, заслуженим лікарем України, автором наукових робіт і винаходів.

Окрім цього він 28 років очолював обласний центр артрології та відновного лікування.

У 1998 році за його ініціативи у Рівному була заснована Українська асоціація спортивної травматології, хірургії коліна та артроскопії.

 

 

У Рівному вперше в Україні почали оперувати суглоби за малоінвазивними методиками з застосуванням артроскопічного обладнання.

 

Ця методика стала знахідкою для спортсменів. Відтак поставили на ноги не одну збірну.

А ще, фахівці центру під його керівництвом, першими в регіоні почали займатись ендопротезуванням, заміною (кульшового, колінного) суглобів. У медичних колах він давно здобув беззаперечний авторитет та повагу серед колег і пацієнтів, мав високу репутацію, як людина і професіонал, і підтвердженням тому були висловлені на його адресу тисячі подяк, переказані щасливі історії одужань.

Дирекція та колектив КНП «Центральна міська лікарня» висловлює щирі співчуття родині та близьким  з приводу тяжкої втрати.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.