Пн. Жов 21st, 2024

Політичне рішення на сьогодні – не можливе 

До закінчення війни у нинішніх умовах може призвести відсутність потенціалу для продовження бойових дій. Політичне рішення неможливе, – вважає журналіст Віталій Портніков. 

Він прокоментував заяви українських урядовців про можливість завершення війни до 2025 року за умови реалізації Плану перемоги.

Я не бачу ніяких підстав для того, щоб ми взагалі говорили про можливість політичного рішення російсько-української війни.

 

Немає політичного рішення: Росія хоче знищити українську державність, а українці хочуть, щоб українська державність залишилася. Що цікаво, в ідеї, що українська державність має залишитись, всі українці єдині — і ті, про кого говорили, що в класичній українській свідомості, і ті, у кого вона проросійська. Вони все одно не хотіли, що тут була Росія. Вони хотіли, щоб тут була дружня Україна. І там є єдність — розуміння, що це «історичні російські землі», що без їхнього «повернення» Росія не буде великою державою. Дві єдності. Відсутність рішення, — каже Віталій Портніков

На його думку, до завершення війни може призвести «відсутність потенціалу її продовження». Але й не виключає, що політичні обставини можуть скластися таким чином, що ситуація зміниться.

Я допускаю, що ми повернемося до цієї розмови в жовтні 2028 року перед новими американськими президентськими виборами, — додав Портников.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.