Сб. Лип 27th, 2024
У Рівному студенти та викладачі виготовляють буржуйки для ЗСУ. Майстерня навчального закладу із 24 лютого приймає замовлення військових. Робили їжаки, сейфи для зброї та багато іншого. Наразі готуються до зими, акцент на обігрів військових. Однак мають труднощі з матеріалами й просять рівнян допомогти.

Це є наша піч буржуйка, яку ми робимо для наших хлопців. Вона виготовлена з автомобільних дисків. Різних розмірів. Їх ставлять в окопах чи місцях, де треба відпочити й зігрітися.

Володимир Герман більш як 5 років займається навчанням зварювальників. З початку повномасштабного вторгнення його знання та навички стали у пригоді для військових.

Серед охочих допомогти чимало студентів. Їх навчають, що і як робити в залежності від досвіду. Відтак, вони набувають досвіду і допомагають.

Анатолій студент 2 курсу технічно-фахового коледжу. За можливості допомагає у виготовленні буржуйок.

З настанням холодів буржуйки для військових – на вагу золото. Вони необхідні для різноманітних потреб.

Володимир додає, що їхні буржуйки обігрівають військових на різних напрямках. За увесь час вдалося зробити сотні буржуйок. За тиждень команда навчального закладу може зробити до 20 таких печей.

Однак, аби зробити більше буржуйок – потрібен і матеріал, якого бракує.

Приносити матеріали можна до приміщень майстерень, або навчального закладу. За адресами – Вишиванки 35 і 24 серпня, до відділення рівненського технічного коледжу.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.