Чт. Жов 10th, 2024

Таке можна часто почути від партнерки

Столичний психолог Ірина Рудницька веде свій ТікТок. Вона публікує безліч порад, які можуть суттєво спростити життя, і пояснити, чому відбувається так, а не інакше. Днями вона опублікувала нове відео, яке допоможе розпізнати токсичну жінку, в компанії якої інколи дуже не просто. 

Тож ТОП 5 висловів, які викриють токсичну жінку: 

Фраза №5 «Ну я ж дівчинка» – це недоросла, слабка позиція, вона говорить про те, що жінка не готова брати відповідальність за своє життя на себе.

Фраза №4: «Міг би і здогадатись» – це груба маніпуляція. Ірина Рудницька пояснює, що ніхто не здатен здогадатися, про що думає насправді та, чи інша людина.  У такому випадку слід навчити виражати свої думки, почуття та бажання.  

Фраза №3: «Якби ти мене любив!» – а це маніпуляція через почуття провини. 

На другому місці – популярна гра в мовчанку, або тотальний ігнор.  Психологиня пояснює, що це вважається одним з видів психологічного насилля і створює дуже токсичну атмосферу в стосунках.

І очолює рейтинг:  «Чоловік повинен…. » йдеться про нібито його зобов’язання дарувати подарунки, робити купу справ і якщо він цього не робить, то він це не чоловік. Це дуже поширена фраза, і поширена думка, яка тільки підкреслює токсичність жінки, яка її озвучує. 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.