Сб. Лип 27th, 2024

48-річний чоловік у травні минулоріч був умовно-достроково звільнений із місць позбавлення волі, де відбував покарання за злочини проти власності, у сфері довкілля та пов’язані із незаконним обігом зброї.

 Проте на шлях виправлення він не став і продовжив свою протиправну діяльність.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

У рамках досудового розслідування поліцейські встановили, що у вечірню пору 17 листопада зловмисник, пошкодивши замок, проник до підсобного приміщення багатоквартирного будинку по вулиці Гурія Бухала в Рівному та таємно викрав електроінструменти на суму майже 16 400 гривень.

За декілька днів, 28 листопада, у такий же спосіб викрав велосипед вартістю майже 16 600 гривень із будинку на вулиці В’ячеслава Чорновола.

А вже восьмого грудня, пошкодивши замок у дверях підсобки в будинку по вулиці Бориса Квашенка, викрав перфоратор, дриль-шуруповерт, електричний лобзик, завдавши 35-річному потерпілому рівнянину збитків на суму понад 6 тисяч гривень.

Загалом у період жовтня-грудня слідчі встановили його причетність до восьми крадіжок в обласному центрі. Серед викрадених речей також валіза, електрочайники, фен, комплекти постільної білизни тощо. Своїми протиправними діями зловмисник завдав потерпілим збитків на загальну суму майже 60 тисяч гривень. Викрадені речі він продавав або ж заносив у ломбард.

Слідчі Рівненського райуправління поліції зібрали достатньо доказів для повідомлення 48-річному зловмиснику про підозру за частиною 4 статті 185 КК України. За погодження прокуратури матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували на розгляд суду.

За скоєне обвинуваченому може загрожувати черговий реальний термін за ґратами — від п’яти до восьми років.

Читайте також: 53-річного жителя Дубна судитимуть за скоєну смертельну ДТП

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.