Пт. Вер 20th, 2024

Прогноз аналітика

Наслідки однієї з атак росіян по Україні

На початку вересня армія агресорки Росії завдала масованого удару по Україні. Для підготовки до нового ворогові потрібно приблизно 10 днів, тож нова атака може відбутися зовсім скоро, заявив військовий експерт Роман Світан.

– На підготовку їм треба 10 днів, а часу від попередньої атаки пройшло вже багато.

 

Технічно росіяни готові, – наголосив Світан.

Експерт припустив, що удар може відбутися 25 вересня. Тоді президент Володимир Зеленський поїде до США, де він перебуватиме на Генасамблеї ООН.

Москва вже атакувала Україну, коли українське політичне керівництво  кудись їхало.

За словами Світана, росіяни використовують такі ситуації не лише для самого обстрілу. Як варіант, вони можуть намагатись зірвати інформаційний потік, тобто перекрити новини з США негативними новинами, а саме про атаку.

Військовий експерт Роман Світан

Зараз ГУР та СБУ намагаються завдавати ударів по аеродромах РФ, де базуються стратегічні бомбардувальники, аби зірвати підготовку окупантів до обстрілів. Під час таких атак пошкоджувати можна не лише літаки, які безпілотникам важко знайти та вразити. 

– Ціллю можуть бути спеціальна інженерна служба, яка готує російські ракети для виконання бойових завдань, а також самі склади ракет та палива, – пояснив Роман Світан.

Раніше ми писали таке:

Ударна хвиля і заклеєні вікна скотчем: пояснення науковця про природу ракетних ударів і як вберегтися українцям (ФОТО)



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.