Сб. Тра 18th, 2024


Командувач Сухопутних військ ЗСУ зробив заяву

У росіян справді є план можливого захоплення двох міст – Харкова і Сум. Але українські війська не знають, наскільки ці плани серйозні.

Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю The Times.

– Наші спецслужби кажуть, що у росіян дійсно є план взяття Харкова чи Сум, але ми не знаємо, наскільки ці плани серйозні та чи здатні вони їх реалізувати тими силами, які вони мають у своєму розпорядженні, – сказав він.

Павлюк заявив, що головною метою Росії залишається знищення України як нації. За його словами, росіяни планують захопити не лише Донецьку та Луганську області, але й Запорізьку.

– Але оскільки ми не давали їм такої можливості з 2022 року, ми вважаємо, що цілі, які росіяни поставили перед собою цього року, – це повна окупація Донецької та Луганської областей і, якщо їм це вдасться, Запорізької області, – заявив командувач Сухопутних військ.

Нагадаємо, останніми тижнями у мережі з’являлася інформація, що нібито російські окупанти готують новий наступ на Харків та Суми. В Україні наголошували, що навіть якщо росіяни мають такі плани, то навряд чи вони зможуть це здійснити.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.