Вт. Лип 2nd, 2024

Вони загинули на Херсонському та Донецькому напрямках

У Рівному в суботу прощалися з загиблими на війні Героями –  Романом Оліфіром та Олегом Сидорчуком. 

Роман Оліфір народився 31 грудня 1986 року у місті Чистякове (колишній Торез) Донецької області. Там здобув фах юриста у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

У 2014 році через військові дії разом із рідними вимушені були виїхати з рідного міста та переїхати на Рівненщину. Тут Роман працював спершу заступником, а за тим керівником сільськогосподарського підприємства. 

Роман не служив в армії, але не міг лишатися осторонь, він хотів боронити своїх рідних, захищати державу, хотів перемоги й підняти український прапор над рідним містом на Донеччині. Тому у лютому 2023 року добровольцем долучився до лав Збройних сил України, служив у морській піхоті, – розповідає дружина Героя Марія.

На жаль, 23 червня 2024 року 37-річний матрос Роман Оліфір загинув під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку.

Олег Сидорчук народився 29 грудня 1982 року у Рівному.Олег закінчив Рівненський державний аграрний коледж за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівельних споруд». Працював у Рівненському міськШЕУ.

У 2016 році Олег прийняв водне хрещення та приїхав у Авдіївку з волонтерською місією. Місто постійно перебувало під обстрілами, тож Олег допомагав у скрутних ситуаціях, працював із знедоленими, багато працював із дітьми. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, ми зрозуміли, що більше залишатися в Авдіївці не можна, тому разом із моїми батьками виїхали на батьківщину Олега, сюди на Рівненщину.

 

Чоловік повернувся на роботу у ШЕУ. Він не зміг лишатися осторонь, тож знову почав волонтерити – їздив у Авдіївку, привозив усе необхідне, допомагав іншим виїхати місцевим, – розповідає дружина Героя Ольга.

У березні 2023 року Олега мобілізували до лав Збройних сил України. Служив у батальйоні «Вовки Да Вінчі», був на Куп’янському напрямку, потім на Донеччині. Він хотів стати капеланом.

Молодший сержант 41-річний Олег Сидорчук загинув 23 червня 2024 року на Донецькому напрямку.

Прощання відбулося на майдані Незалежності. Романа Оліфера поховали у селі Тучин, де мешкає родина. Олега Сидорчука поховали у Шпанові.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.